Basisrecept voor pruimentaart
Naast dit eenvoudig
basisrecept, vindt u op deze site ook een recept voor pruimentaart met citroen, een aanrader!
Ingredienten
voor het deeg:
100 gr bloem - 20 gr amandelpoeder - 1 tl citroenrasp - 30 gr suiker - 75 gr boter - 1 eierdooier
voor de vulling:
250 gr gedroogde pruimen (ontpit) - 3 el amandelpoeder - 4 el vanillesuiker - 2 eieren - 5 el slagroom - 30 gr boter
Bereidingswijze
Werk de ingrediënten voor het deeg goed door elkaar. Niet echt kneden. Rol het deeg uit tot een ronde lap met een diameter van 30 cm. Leg deze in een taartvorm en druk het goed aan. Prik een paar gaatjes in het deeg en zet het, onder een vochtige theedoek, op een koele plaats. Doe intussen de amandelpoeder, vanillesuiker, eieren, room in een grote kom. Meng alles. Verhit de boter tot deze begint te kleuren en giet dit al roerend in de kom. Pak de taartvorm, leg de pruimen erop en giet het mengsel erover. Bak de taart in 25 min in een voorverwarmde oven op 200°C.